lördag 2 februari 2013

Vi är ett rikt land vars ledare ständigt talar som om vi vore fattiga

Vilken otroligt bra och klargörande artikel av Lars Ingelstam om resurser, BNP, privat och offentlig verksamhet, arbete och privat vinst. Läs den, den är superviktig! Överflödets politiska ekonomi i Tidens senaste nummer

" "Här behövs en synvända och ett annat språkspel. Det är angeläget att bryta med de föreställningar som gör att våra gemensamma verksamheter – de som i många avseenden skapar ett samhälle – måste bära den dubbla bördan att dels tvingas spara och gneta, dels ständigt misstänkliggöras som oansvariga förbrukare av ”skattebetalarnas pengar”. Det vore för övrigt rimligt att granska även storbolag, rika medborgare och privata stiftelser utifrån hur man tar ansvar för samhällskvaliteten och helheten."

2 kommentarer:

Lycka - Nu Kristina B sa...

Bra att du tar upp detta! Det är verkligen verkligheten idag i samhället.Miljonbonusar och storbankerna gör miljardvinster samt hur kan sjukvården vara så fruktansvärt nedskuren som det står om i Dagens nyheter idag och sist men inte minst återigen de i toppen som återigen kommer fram i ljuset har badat i miljonregn i ett bolag.
Under tiden skärs skolhälsovården äldrevården barn omsorgen och sjukvården ner,och fattigdomen ökar i samhället.
Ett sjukhus säljs för 700000 kr och säljs vidare till ett bolag för 20 miljoner.Hur kan man försvara detta inom politiken.
våra skattepengar används alltså på detta sätt och vis och de som är gamla och har byggt upp Sverige en gång i tiden riskerar att dö på en akutmottagning i timmar av väntan,blandannat.

Jane Morén sa...

Ja, det är så fel ochn det måste sättas stopp för! Tack för din kommentar!