tisdag 20 december 2011Kära bloggläsare!

Jag hoppas ni alla får en fridfull jul, med värme, kärlek och god mat, mycket skratt och så lite glitter. Jag vet att en del har ångest inför jul, så tråkigt kan jag känna, att behöva ha det. Därför skickar jag er alla här lite kraft, lite kraft att kanske säga nej för omväxlings skull, eller ja om det är det som behövs. Själv längtar jag till risgrynsgröten, det är den som gör julen och så den vegetariska prinskorven, så god! Risgrynsgröt kokad på gammeldags mjölk och grädde och kanelstång. Det är barndomens jul för mig. Och så familjen, ljus, en gran med julklappar under, musik och så snön, stora flingor ska falla utanför fönstret. Det är min förhoppning!

Jag tänker också på alla dem som inte kan ordna en trygg, varm jul. Alla dem som vi solidariskt inte får blunda för. Jag tänker på ett nytt år som ska bli varmare än det som varit. Jag önskar så att vi såg mer till vad det är att vara människa än vad en människa kan skaffa sig i makt och rikedomar. I allt som vi faktiskt kan göra, i liten skala, var och en av oss.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dina ord ger alltid kraft och förmedlar både storheten och ansvaret med att vara människa.Dina bilder och ord får mig att förstå och uppleva samtiden på ett starkare och ärligare sätt som ger mig insikten att alla motståndshandlingar är nödvändiga.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !
önskar dig Gunilla

Granne med potatisodlaren sa...

God Jul fina Jane. Hoppas att vi ses nästa år igen.

Jane Morén sa...

Gunilla, stort tack för din väldigt fina kommentar som verkligen betyder mycket för mig; att det jag skriver har betydelse för andra.

Eva, klart vi ska ses snart, när du kommer ner till stan:)

Karin sa...

Riktigt fin jul önskar jag dig! Du är en av de personer som inspirerat mig att se till att det blir lite mer getter och skolpaket till tredje världen under granen i år.

Annika sa...

Vackra och bra tankar Jane! Önskar dig en härlig jul med mycket gröt och snöfall, det senare dock bara lokalt över dig ... ;)

Jane Morén sa...

Karin, tack, dina ord värmer! Jag är så glad om jag inspirerat och jag önskar dig verkligen en fin jul!

Annika, tack och en jättefin jul önskar jag dig också! Vad glad jag vore om det började snöa just här över Åsögatan:)

Lycka nu sa...

Tack för dina ord och bilder!Och önskar dig och de dina en fin julafton och ett gott nytt år!!