fredag 25 november 2011

Runda fina

Slussens runda former måste bevaras. Måste folk klättra upp i lyktstolparna, lägga sig sida vid sida på gator och torg på Slussen när grävskoporna kommer för att stoppa förstörelsen?Hur kan någon människa tycka det är annat än galenskap: att förstöra en unik plats, byta ut den mot åttafiliga motorleder längs vattnet... varför lyssnar man inte på busschaufförerna när de berättar om hur det kommer att bli rent praktiskt: ska de vända bussarna vid Slussen, måste de köra runt hela Gamla stan. Om hur otillgänglig platsen blir för funktionshindrade och föräldrar med barnvagnar, om vilket trafikkaos under bygget som beräknas ta 7 år, om utsikten och formen och arkitekturen som försvinner....om förslaget Sten Nordin förordar går igenom. Hur många namnunderskrifter krävs det, hur många offentliga protester, aktioner innan makten lyssnar?

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Han borde ta sin spårvagn och åka en tur ut på Djurgården och stanna där.

Jane Morén sa...

Stanna nånstans låter som en utmärkt idé!

Lycka nu sa...

Ja det låter inte bra alls dessa förslag.Vilka intressen råder ? Kan man undra som vanligt med alla beslut som fattas hit och dit.

Karin sa...

Vart tog "referensförslaget" vägen. Det som handlade om att bevara och rusta befintliga Slussen? Det som skulle finnas med som en jämförelse till kostnaden för andra förslag. Som en realitetskontroll. Som en tillnyktrande fråga: är det värt alla de där pengarna när vi kan få en snygg och fungerande Slussen-lösning för en bråkdel? Vart tog det vägen?