lördag 29 oktober 2011

Jakten på en kökssoffa

Förr i tiden gick det lätt göra fynd både när det gäller kläder och möbler. Men eftersom begagnat, eller så kallat vintage, idag är heltrendigt är det betydligt besvärligare. Verksamheter som vill spara miljö satsar också mycket på återvinning, vilket är väldigt bra. Men som sagt, priserna har ökat, tillgången minskat. Jag tänker på de underbara gamla garage på söder där jag fyndat många av mina möbler, ingen av dem finns idag kvar.

Men som sagt, till saken. Jag har alltså nu letat kökssoffa ett bra tag. Men det är inte bara att skriva kökssoffa, sökorden måste vara rätt, en del stavar köksoffa, med ett s, en del särskriver så man måste skriva in köks soffa fastän det känns helt fel. Ibland kallas sofforna pinnsoffa, utdrags soffa, utdragssoffa, träsoffa, furusoffa, antik soffa, allmoge soffa, allmogesoffa, björksoffa, eksoffa etc. Ja man blir alldeles snurrig på alla dessa namn en kär möbel har.

Häromdagen när jag var på en jättetrevlig bloggvännerträff fick jag erbjudandet att vara fostermamma åt en kökssoffa som inte fick säljas men som inte fick plats i den lilla lägenheten där en av de yngre i familjen just nu bor :) Nu ska jag bara mäta köket och se om den får plats här;)

4 kommentarer:

Karin sa...

Håller tummarna för 220 cm!

Lycka nu sa...

Ja vad härligt om du hittar en kökssoffa ! Bästa möbeln!
Jag köpte min för 21 år sedan ommålad 3 gånger omklädd för andra gången.3 e bostaden för kökssoffan och den är bara bäst! Lycka till!!!

Anonym sa...

Åh, då får vi hoppas att den platsar... :-)

Jane Morén sa...

Tyvärr var den för lång, vi behöver en soffa på runt 160-170, det vore idealet. Hoppas den kommer snart:):)