måndag 30 maj 2011

Vad gör vi med arbetslösheten?

Läste nu på morgonen Eva grannes inlägg om arbetslöshet med mera. Ja, vad gör vi åt arbetsmarknaden, åt låglöneträsken, ROT och RUT och FAS med mera?

Sex timmars arbetsdag tycker jag är väldigt bra förslag. Också att vi satsar på mer anställda i vården; istället för fas och Af, coachar, konsulter och annat kostsamt och tyvärr ganska fruktlöst, satsar vi dem direkt på jobb som behövs, som vård, tågtrafik, skolor, psykvård.

Det är inte konsten att skriva en snygg cv eller hur vi behåller självkänslan fast ingen vill ha oss till ett jobb, som vi behöver satsa pengar på, eller hur? Bort med låglöneträsken, eller rättare sagt, bort med de marknader som byggs upp för att de bättre bemedlade ska få billigare arbetskraft till sina privata residens!

2 kommentarer:

Lycka nu sa...

Bra förslag gör se till att stödja de ungdomar som ej klarat av gymnasiet och därmed sitter hemma och kommer ingenstans .Livsfarligt för en ung människa att hamna utanför på grund av ej lyckad skolgång med mera.Ungdomsarbetslösheten måste åtgärdas och ditt förslag här gynnar alla arbetslösa.Skapa jobben och förutsättningarna för att kunna arbeta !!!

Jane Morén sa...

Varför verkar det så svårt att genomföra, det som vi ser som självklara strategier kan man undra.