måndag 30 maj 2011

Residenset på Mosebacke torg"En borg vid Mosebacke torg" heter veckans reportage i DN Bostad. 27-åringen: Nyss hemkommen från Miami, tyckte hon bostaden i Vasastan plötsligt var i minsta laget. Hennes dröm?Jo hon visste precis vad hon ville ha, en vindsvåning i tre etage. Vad ska vi känna när vi läser det här? Ja inte att vi ska satsa på att bygga upp ett samhälle för alla, dela på resurserna, jobba för något viktigt, nej, du är något om du har en bostad som denna att visa upp. Du ska på något sätt, innan du fyller 27, få ihop så mycket pengar att du kan köpa etagelägenhet mitt i stan och inreda den med "lite vardagslyx" som golvvärme, bubbelpool och ångbastu och som smör på steken alla de övriga inredningsdetaljerna en lyckad människa ska kunna visa upp och bli beundrad för. Varför har de inte reportage om vanliga människor, vill läsarna inte ha det?

4 kommentarer:

Lycka nu sa...

Ja du jag tänkte också när jag läste denna artikel vad betyder detta ?
Har sett att dessa inredningsreportage i just Dn har blivit enbart välbärgade människor framgångsrika likartad yrkestillhörighet och mycket likartade hem och för mig som älskar inredning helt ointressanta miljöer ! Varför inte skildra en massa olika slags människors hem.Dessa bilder på detta hem var för mig helt oinspirerande.Det är ju en sak om det kommer någon gång ett sånt här inredningsreportage men Dn har tydligen någon som enbart söker upp dessa typer av lyckade människors etablerade och så kallade fina hem.Nej fram för en brokig blandning av olika människor åldrar och kulturell och social bakgrund.Vilka blir inspirerad av denna slags inredningsreportage ?

Annika sa...

Det enda jag tänkte på när jag ögnade igenom artikeln var "Gud så jobbigt att springa i trappor hela dagarna! Varför väljer man frivilligt att ha det så?".

Granne med potatisodlaren sa...

Jag håller med kloka Annika. Trappor är jobbigt så två är alldeles för många. Tänk tre lägenheter till en 27-åring. Undrar om vi nånsin får se en normal bostad på DNBostad.

Jane Morén sa...

Tack för era kommentarer!