söndag 2 januari 2011

Människa vs maskin

Det har blivit ett ofrivilligt blogguppehåll för mig. Jag har nämligen fått envisa musarmsproblem, som jag inte lyckas komma till rätta med. Jobbigt. Speciellt när man har massa roliga bild- och skrivprojekt man vill göra. Har därför sett mycket på teve. Idag såg jag ett program om att intelligenta datorer kan komma att ta över, överlista oss, så att vi inte kommer att kunna dra ur sladden om vi vill, maskinerna kommer se till att vi inte kan. Jo, jag skämtar inte. "Det är oerhört viktigt att dessa intelligenta datorer görs vänliga", sa forskaren som intervjuades. Verkligen. Sådana här program sätter verkligen ens föreställningsförmåga på prov. Den vetenskapliga och tekniska utvecklingen verkar vara gränslös.

P.S Uppehållet kommer tyvärr att fortsätta, jag måste vila armen. D.S
P.P.S Hoppas ert nya år rivstartat åt rätt håll. D.D.S

6 kommentarer:

Cecilia N sa...

Klokt att vila armen.

Jag såg också programmet, dvs jag kom in strax före det "kapitlet". Läskigt.

Det läskigaste var att det inte ansågs som läskigast.

Anonym sa...

"Det är oerhört viktigt att dessa intelligenta datorer görs vänliga"....låt oss också säga att "Det är oerhört viktigt att de programmerare som skapar dessa intelligenta datorer ÄR vänliga"

Evas värld sa...

Musarm vilket elände. Kunde själv inte ens ta på kappan för några år sedan för att det gjorde så ont, mediciner och hot om operation - men då träffade jag världens bästa naprapat, Robert Hansson 087207500 som gjorde mig bra igen.

Jane Morén sa...

Cecilia, det var mkt som var ruggigt. Precis Carina, vänliga maskinbyggare är helt nödvändigt.
Eva, tack snälla för tips!

Granne med potatisodlaren sa...

Hoppas att det finns hjälp, Jane. Hur ska annars detta år börja? Jag håller med dig och Carina. Vänliga tekniker är en förutsättning.

Jane Morén sa...

Det får vi verkligen hoppas, båda sakerna;-)