fredag 21 januari 2011

En bostadpolitik?Det har varit ett enormt skrivande de senaste dagarna på Rädda Hyresrättens mejlinglista. Bland annat citeras finansmarknadsministerns svar i Rapport på hur bostadskrisen i Stockholm ska lösas.

"Reportern: Hur ska man göra för att hitta någonstans att bo?
Ministern: Man kan bo inneboende. Man kan tillsammans med andra kamrater hyra ett större hus osv.
Reportern: Är det lösningen på bostadskrisen?
Ministern: "Bostadskrisen ska ju varje enskild individ hitta en lösning på.

Vad var det Kent Werne skrev; "det fanns en gång en bostadspolitik..."

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Hur många fler ska behöva vara oboende eller vad man ska kalla det? Hyr ett hus med dina kompisar? När du blir bostadslös på grund av ändrade livsförhållanden?

L8 sa...

Så har det ju varit i vårt land sedan september 06-samhällsproblemen är individens ansvar. Suckar

Monika Häägg sa...

Jag tycket det verkar som att vi inte har någon bostadspolitik. Sköt dig själv och skit i andra, är kanske ett bra motto!

Lycka nu sa...

Man blir ju helt chockad över dessa politikers ansvarslöshet.Bostadspolitik består av politiska åtgärder att se till att det finns bostäder till befolkningen.Inte enskilda individuella lösningar.Vadå kompisar ungdomar har ju ingenstans att bo.Stora lägenhetr kostar multum om flera skulle vilJa kunna bo ihop.Vem får hyreskontrakt ja inte är det en arbetslös studerande eller låginkomsttagare.Gud vad man blir trött på dessa ansvarslösa politiker !!!

Jane Morén sa...

Eva, de tänker oerhört fyrkantigt, som att alla går samma utstakade väg, där bostadslös är man bara när man är ung. Lotta, det har accelererat sedan valet, det stämmer. Monika, precis, så heter deras bostadspolitik, och politik överhuvudtaget. Kristina,det är helt galet med all ansvarslöshet.