onsdag 1 december 2010

Slott på höjden

Klyftorna ökar överallt. En del människor bor ingenstans, väldigt många bor enkelt, en del lite bättre, några bor helt annorlunda än de flesta andra. Igår läste jag ett reportage i Konst & design (en tidning jag inte visste fanns, förrän igår när min designintresserade dotter kom hem med den från biblioteket).

För andra gången denna vecka läser jag där om privata höghus. Familjer som köper en tomt i stan och där bygger sig ett högt hus. I det här fallet var det designerparet med sju barn, som kallar sig Sixx Design, som byggt och byggt om många så kallade townhouse. Just nu bor de i ett eget femvåningshus i betong, glas och stål med stor innergård, takterass och utsikt över Manhattan, Hudsonfloden och New Jersey. Strålande utsikt från alla rum som har fönster längs hela väggarna.

Den andra höghusfamiljen jag läser om (denna gång i DN) är Indiens rikaste man som byggt sig en 27 våningar hög skyskrapa i Bombay med en sammanlagd boendeyta på 37 000 kvm. Där bor han med fru och barn med strålande utsikt mot Arabiska havet. För att sköta sitt hus har han 600 anställda! Se en teckning av huset och läs lite mer om det här

3 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

oj! Och sen en gång till. oj, oj, oj.

Evas blogg sa...

Jag kan inte heller säga annat än oj, oj, oj.

Jane Morén sa...

Ja, eller hur? Oj oj oj