lördag 4 december 2010

Den nya staden växer fram


Förtätning alldeles tätt inpå. Här vill alla bo, hoppas banker, mäklare och byggherrar.

Solstolar dygnet runt, året om. Här var tidigare barnens och ungdomarnas populära lekplats. Nu är här tyst och stillsamt, det passar de nya bostadsrätterna...


Högst upp, i egen villa ovanpå de andra, bor den som har mest pengar?

Och så fick hyresrättsaktivisten ett långt brev från politikern. " Vi har visst ambitionen med en blandad stad, med både hyresrätter och bostadsrätter. Den oro du uttrycker över ombildningarna av hyresrätter till bostadsrätter, den är obefogad, vi satsar mycket på att många av de nyproducerade bostäderna upplåts som hyresrätter. "

Schysst. Ett underbart val: Antingen svindyra lån till bostadsrätt eller en svindyr hyra. Visst det finns både hyresrätter och bostadsrätter här. Men det vi menar är att staden ska vara till för fattig som rik. Snart är den bara för rik. Vare sig rik väljer att bo i hyresrätt eller rik väljer att bo i bostadsrätt.

6 kommentarer:

Evas värld sa...

Hyresrätt, visst, jag fick erbjudande om en hyrestrea för mellan 15-17 000 i månaden just där omkring. Vem sjutton har råd med det!!!

Jane Morén sa...

Det är precis det Eva, vilka ska bo här?. De hyresrätter staden kommer att ha kommer att vara väldigt dyra. Även de gamla då hyrorna nu kan höjas betydligt och både privata och allmännyttiga direkt ser sin chans.

Lycka nu sa...

Valfrihet som det talas om av ledande politiker ! Den finns inte om man inte har god ekonomi.Se till att hålla hyresrätterna fria från vinstdrivande företagsanda som en ny lag sett till att de kommunala bostadsföretagen ska drivas som vinstdrivande företag Nyproducerade hyresrätter är inte till för vanliga arbetar löner studerande ungdomar eller fattiga pensionärer !

Jane Morén sa...

Nej och inte för ensamstående med barn.

Granne med potatisodlaren sa...

Valfrihet har slagit sönder vår tillit. Nu visar all forskning att den svenska skolan är söndermald av valfriheten. Finlands skolor som är bäst har ingen valfrihet alls. Där kan man bara gå i den skola som man placeras i. De har högst resultat på grund av att alla klassrum är blandade med lever från alla samhällsklasser.
Nu har alliansen skapat reservat och segregation i både skolan och bostadsområdena.

Jane Morén sa...

Vad intressant Eva, det där med finska skolorna. Och alliansens har verkligen ökat klyftorna!