torsdag 2 december 2010

Älskade snö!Efter två underbara timmar i frosten frossar jag nu i bilder av det sagolika landskapet. Trots att kylan var bitande blev jag så besatt att jag fotograferade så häftigt jag blev alldeles svettig; höll på falla rakt in i en trädgård baklänges, fick snö i kängan då jag trampade i en grop med snö, träffade en kanin, och fotograferade en fågel. För er som kan fotografera kan jag meddela att allt skedde med ett fast 35 mm objektiv så jag fick springa en hel del, ingen zoom alltså. Dessutom drog batterierna så mycket i -10 så jag i slutet fick köra allt manuellt för att spara batteriet och det är inte lätt med skärpan när man inte ser klart i sökaren, speciellt fågeln som hoppade runt bland grenarna var en utmaning;-). Men gud vad kul jag hade! Vintern och snön är totalt underskattade! Och med tanke på det stora arkiv med vinterbilder jag har börjar jag fundera på en vinterbok, en fotobok.

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du gör mig så glad med dina bilder. De gör att jag hissnar inför hur mycket fint som du hittar med ditt öga.

Evas blogg sa...

Helt underbara bilder!Och jag tycker att det blir minst lika vackra bilder på vintern som på sommaren. Nästan vackrare.

Sofie B-C sa...

Åh Jane, vilka bilder! Jag blir stum av beundran -de är så levande. Man riktigt hör knarret under skön och känner hur det kittlar i näsan -för att inte tala om hur man huttrar åt de lättklädda modellerna! Bravo!

Jane Morén sa...

Eva granne, tack för dina ord, hisnar, då har jag verkligen lyckats!

Jane Morén sa...

Eva, tack så mycket och jag håller med, vintern är väldigt vacker. Ofta tycker jag att vintern är grymt underskattad. När jag fick höra om att isarna smälte och att vårt klimat bara skulle bli varmare tänkte jag: men stackars generationer efter oss, tänk om de aldrig kommer att få uppleva snön. Därför är jag extra glad att förra vintern blev så snörik och att vi även nu fått mycket snö.

Jane Morén sa...

Sofie, tack för jättefina ord. Jag blir väldigt glad! Knarret under skosulorna, det är vinter och lukten av snö, det är helt enkelt underbart. Och ni har ju härlig sagovinter också i England, läste jag.