söndag 8 augusti 2010

Vild & Vacker!Näsåker storslaget, tyst, vackert, vilt och stilla. Det är branta berg och forsar, och mitt i allt detta, under några dagar, härliga Festival Urkult mitt i skogen med älven nedanför. Här samlas folk i alla åldrar, i år runt 5000, många artister och alternativmänniskor och som vegetarian har man därför ett stort utbud av härlig vegetarisk mat!

Till festivalen åkte jag första klass i Urkulttåget - det inhyrda chartrade 60-talståget- och det var obeskrivligt roligt och lyckligt att åka tåg som när jag var liten. Så vill jag alltid färdas! När konduktören, en av idealisterna från Nässjö som ideellt arbetade för att vi skulle kunna åka denna resa, sa att nu var det bara tio minuter kvar var vi flera som tjöt ett nej inte redan. Det var då vi åkte på en inte så ofta använd spårsträcka och grenverken piskade in genom de öppna fönstren och hela älvdalen bredde ut sig nedanför oss. Vi var också alldeles rosiga av att hela sista sträckan virvlat med i den härliga stora blås- och slagorkestern Superstar Orchestra som spelade live i vagn efter vagn hela resan upp. På tåget mötte jag gamla kära vänner och träffade nya! Här lite bilder.


Minns ni?

Idealisterna från Nässjö Tågmuseiförening
servade oss hela resan!

Sista sträckan av resan var full av musik, storslagna vyer och glädje!

Naturen var verkligen nära och försökte ta sig in genom fönstren sista biten.

Älven

Vi fick både frukost och lunch på tåget
och direkt när vi klev av blev det grillad mat
på station Ådalsliden

mer bilder i nästa inlägg

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Vilket härligt tåg. Precis ett sån't som vi åkte med till Dalarna när jag var tio. Vilka härliga bilder från Ångermanälven och Näeåker. Nästa år. Det säger jag bara. Då borde vi åka dit.

Jane Morén sa...

Ja gör det Eva! jag tror du kommer tycka om det mycket! Hoppas vi ses då, att jag också ska dit! Och bara tåget är en upplevelse!

Belinda sa...

Jättefint Mams!

Jane Morén sa...

:-) Tack