tisdag 3 augusti 2010

Urkult 6 augustiPå fredag 6 augusti 17.30-18.00 läser jag poesi på Festival Urkult i Näsåker
tillsammans med musikerna Emma Nordenstam och Cecilia Klingspor.

14 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Dit har jag alltid velat åka. Vi är ofta i Näsåker, min mans föräldrar kommer från grannbyn. Men aldrig har vi lyckats vara där när det är Urkult. Hoppas att nu får en fin helg på niporna vid Ångermanälven.
Vad fina ni är på bilden.

Anonym sa...

Häftigt Jane! Åh vad jag önskar att jag var där med dig!

Annika sa...

Ni kommer att göra succé! Lycka till. P.S. Var ligger Näsåker?

Jane Morén sa...

Eva tack, det ska bli roligt att åka till Norrland har heller aldrig varit på Urkult tidigare. Niporna skrev du och jag tänkte: är det några små fåglar, typ vaktlar; jag älskar fåglar så det skulle vara fint. Sedan googlade jag och såg att det var sandbankar som bildats av erosion. Det låter också fint. Jag har varit i Sollefteå en gång för 35 år sedan. Jag följde med min kompis vars farföräldrar bodde där. Jag minns de branta backarna vi åkte på de gamla mopederna ner och upp från älven, där jag fiskade första och sista gången: jag fick en fisk, men upptäckte att den måste dödas för hand när jag dragit upp den. Hu.

Jane Morén sa...

Ja Carina vad det vore roligt om du var med! Vi kunde hitta massa kul att fota och kanske få uppleva det norrländska ljuset. Jag hoppas mycket på att det är soligt, i alla falla uppehåll; att uppträda på festival när det regnar är ingen hit;-)

Jane Morén sa...

Tack Annika! Näsåker ligger nånstans vid Solllefteå. Succé, ja det vore roligt!Som jag skrev till Carina, mycket hänger på vädret. Nu funderar jag just på om jag verkligen ska behöva släpa med de stora skogsstövlarna? Eller hinner jag springa ut och köpa cityboots? Packa smalt är det som gäller, jag ska nämligen hjälpa till att släpa ut stora instrument på tåget.

kristina sa...

Kul skulle gärna vilja uppleva er live däruppe din poesi och de andras fantastiska musik,kul att en bild blev bra.Kram

Anonym sa...

Det SKA vi göra någon gång Jane! Jag har planer på att flytta tillbaka till Stockholm och då kan vi fotografera och upptäcka närhelst vi vill och har lust att ha sällskap av varandra!

Jane Morén sa...

det hade varit så roligt om du hade kunnat komma med Kristina och det blev fler bilder av dem du tog som blev bra och finns på min hemsida. Carina! Vad roligt vi ska ha det, ser fram emot det:-)

Anonym sa...

Ja vad roligt såg en till bild nu va glad jag blir att se resultatet inspirerande som alltid med fotografering och bilder som skapas tillsammans lycka till nu ni är så fantastiska ihop och var och en för sig kram

Evas värld sa...

Urkult låter underbart! All lycka med det. Kanske kommer ni att framträda i Stockholm också? Mosebacke?
Sollefteå - där bodde jag i min barndom, skrev till och med barnboken Lena flyttar om hur det var att bryta upp och komma som barn till en främmande stad - Sollefteå

Jenny sa...

Låter helt underbart Jane - ni ser så fina ut på bilden! Lycka till i morgon!

Ps. Nämen Carina, ska du flytta till Stockholm!? Det finns tre skorstenar som väntar på att bli målade. ;)

Jane Morén sa...

Eva, vad roligt att du växt upp här och vilken otroligt naturskön uppväxt! Jag är helt betagen i bergen och älven! Det var en jätterolig upplevelse och vi har planer på framträdanden i Stockholm också!

Jane Morén sa...

Jenny, tack! Det gick väldigt bra och var så kul!