tisdag 17 augusti 2010

Outhärdligt blåIgår läste jag en makalös debattartikel om vad S vill göra för stressade stockholmare. Annika skriver om det på sin blogg också. S vill inrätta tvättservice och butlertjänster och hämtning och lämning av barn i anslutning till kollektivtrafiken. Det var så obegripligt att jag inte fattade att det var allvar först. Vilka företräder egentligen socialdemokraterna idag eller rättare vilka vill de vinna? Det är sådana här utspel som gör att jag känner att min stad börjar bli outhärdligt blå.
Kommer jag också en dag tycka det är ok att lämna min smutstvätt till någon annan?

Varför kan vi inte istället dela på jobben så inte vissa blir så sönderstressade att andra måste ta hand om deras hushållssysslor? Många mår inte bra på sina stressiga jobb idag och många ligger i riskzonen för utbrändhet. Samtidigt står oerhört många utanför arbetsmarknaden och för många ser det riktigt mörkt ut då det behöver lugnare jobb med lågt tempo och sådana finns inte alls idag eftersom så mycket ska vara industrieffektivt. (Jag ser tyvärr framför mig hur det kan bli: de som behöver lugnare jobb som inte finns, hamnar i arbetsmarknadsprogram där de får arbeta gratis, alltså utföra praktik hos dessa privata vinstdrivande företag, praktik som aldrig leder till ett riktigt arbete och som dessutom betalas av staten. Är det så vi ska använda våra skattekronor, ge dem till privata företag!)

(Sedan en annan sak med tanke på detta med smutstvätten. Kommer varje busshållplats och tunnelbanestation att ha tvättmaskin med åtföljande tvättslav/ar eller ska folk släpa med sina smutskassar på bussar och tunnelbana. Vilken underbart härlig tanke att stå i rusningstid, inte bara i hemsk trängsel av människor utan dessutom till lukten att diverse smutstvättpåsar.)

2 kommentarer:

Evas värld sa...

Kan bara hålla med, en fullständigt obegriplig artikel - som andas desperation i stället för vision

Jane Morén sa...

Ja Eva, det är verkligen ett obegripligt utspel.