lördag 2 juli 2016

Romantips

I vårvintras blev jag inbjuden av min vän Eva Swedenmark att delta i en liten skrivcirkel som ses en gång varannan vecka. När jag kom med var det dags för tryck av Evas nya roman och jag fick korrläsa vissa delar. Det var release i våras romanen har fått flera fina omdömen, idag rekommenderas t.ex Evas roman i DN:s boktips.Om ni inte börjar leva gör jag slut av Eva Swedenmark handlar om fyra vänner i sextioårsåldern som inte är lyckliga. En av dem lever i sorgen och besvikelsen efter en man som lämnat henne för en annan, en annan efter en man som gått bort, en annan i ett äktenskap utan passion och en vantrivs på sitt arbete.

En av kvinnorna orkar inte längre fortsätta denna dystra vandring utan ställer ett ultimatum och sedan är berättelsen igång. Nu ska deras drömmar förverkligas. Plötsligt är läsaren med på diverse äventyr som lockar fantasin, som till exempel sökandet efter en ungdomskärlek i ett soligt och vackert Nice. Eller som den gången de bestämmer sig för att försöka ta tillbaka en stor segelbåt i Stockholms skärgård. Det är också allvar, vad gör man åt att inte längre respekteras på jobbet? En verklighet för många kvinnor över 50, som skuffas undan, görs osynliga
. Romanen är välskriven, och de fyra kvinnorna är alla trovärdiga, mänskliga och lätta att tycka om. Nu är en uppföljare redan på gång för vi måste ju få veta: hur det går sen? 

Inga kommentarer: