måndag 13 maj 2013

Som en övergiven kiosk i avfolkningsbygd

Så började jag med Facebook igen och då försvinner ambitionen att skriva på bloggen. Jag vet inte varför men det blir liksom något jag ska göra sen....en annan dag. Men också som att i jämförelse med FB kan bloggvärlden för mig kännas som en övergiven, igenbommad kiosk i en avfolkningsbygd. Men här klipper jag in några av mina inlägg på FB de senaste dagarna. (Förresten har jag börjat tröttna på FB också, det hände något den där månaden jag vande mig av med stället, jag läser mest nyheter nuförtiden istället, rena rapporter, reportrars skildringar).
 

"Jag skriver sällan om mina dagar i staden, men härute på berget ovanför dalen vid Stockholms inlopp måste jag bara skriva: det är ljumma vindar, fåglarna sjunger, jag har bestigit ett berg för att ta nya bilder av udden (till fots på stenig...a, branta stigar), jag har sett bergsklättrare ta sig upp för konvexa bergväggar, jag har finputsat på ett manuskript som jag ska lämna för läsning nästa vecka, jag rensat rabatter från kirskål, någon sa det gick att äta kålen, så ge mig gärna recept:), jag har letat byten (lägenhetssvängen) försökt sälja sonens moppe, men mest har jag bara gått omkring häruppe under de nyutslagna hängbjörkarna och tittat på de hundratatals (kanske tusentals) nya skotten i jättegranen, sett på blåhavet."

"Ett utdrag tankar på kvällskvisten: 1.Det ska till en riktigt tjocka på läsglasögonen innan jag tycker sikten är för disig och letar fram putsduken. 2. Wow! (två bilder jag länge försökt ta i nedåtgåendesolljus blev bättre än jag vågat drömma om) 3. Det skymmer, husen börjar glimma på andra sida sundet."

Moppen är såld och nu är jag tillbaka i stan. Tvättar just nu en hög med tvätt, fyller på skafferiet till barnen. Hoppas ni har det fint där ni är :)

2 kommentarer:

Karin sa...

Fast det är ju många som besöker denna kiosk, för att få sig något klokt till livs, glöm inte det. Det märks kanske inte så ofta i kommentarsbåset, men läst blir du!

Jane Morén sa...

Tack Karin. Jo det är faktiskt så upptäckte jag när jag började hålla koll på statistiken. Och det är ju roligt! Det är ju svårare att kommenterar på bloggarna, om man är van vid FB omedelbara möjligheter till respons.