tisdag 30 november 2010

Onödigt lidandeI alla fall så fick Annica Holmqist så äntligen sin sjukersättning. Kvinnan som drabbats av en mycket ovanlig sjukdom efter 30 års anställning i vården.
"- Hon skulle inte behövt gå igenom detta. Det var väldigt, väldigt onödigt, säger hennes juridiska ombud Pia Engström Lindgren" (DN idag).

Men det kunde vi ju alla se, att det inte var rimligt, eller? Jag undrar hur politiker, handläggare och chefer har kunnat tillåta att en sjuk människa behandlas så här.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Så tänkte jag också. Varför tar dom sig rätten att plåga sjuka människor? Och så dansade jag en krigsdans för att inte dumheten vann.

Cecilia N sa...

Tydligen kunde inte alla det.
I det här fallet. Och i andra.

Undrar hur länge den vräkta kvinnan i rullstol ska behöva dela sovrum med barnbarnen innan de kommer på att hon också blivit felbehandlad.

Det borde finnas nån sorts Lex Maria-lag för FK också. Ja, myndigheter öht. Migrationsverket är ju en annan instans som inte ids förstå att det är levande människor som de "hanterar".

Annika sa...

Nej, det var inte rimligt och något annat beslut gick inte heller att fatta. Låt oss hoppas att vi slipper den typen av byråkratisk dragkamp i fortsättningen.

Kim M. Kimselius sa...

Kan inte heller förstå hur människor kan vara så omänskliga mot sina medmänniskor som de som har behandlat hennes ärende. Tur att hon till slut fick rätt, även om jag precis som du önskar att hon hade sluppit allt detta elände, mitt i sitt andra elände. Kram Kim

Jane Morén sa...

Omänskligt, en byråkratisk dragkamp, Lex Maria för FK och en krigsdans måste vi kosta på oss varje gång förnuftet vinner. Tack för era kommentarer, Eva, Cecilia, Annika och Kim.