torsdag 18 november 2010

Läkarna har tröttnat på FK nu


Nu börjar läkarna protestera mot Försäkringskassans behandling av deras läkarintyg. Intyg som alltför ofta inte godkänns eller kräver komplettering. Läkarna känner frustration över att deras bedömningar inte godkänns och att de får ägna allt mer tid åt att skriva om intyg eller skaffa fram kompletteringar. Detta har blivit ett så stort arbetsmiljöproblem för läkarna i Örebro att de nu sökt hjälpt hos Läkarförbundet.

Inte en dag för tidigt och jag hoppas Läkarförbundet nu tar sina medlemmars problem på allvar och sätter Försäkringskassan på plats.

En ny rapport från Göteborgs universitet visar att stress i arbetslivet kan vara den utlösande faktorn och leda till sjukdomar som utbrändhet och smärtsymptom. Farligast är högre krav på effektivitet, omorganisationer och minskad personalstyrka. Som exempelvis de tandläkare på Folktandvården som trots stora satsningar på ergonomiska arbetsplatser fick smärtskador när arbetssituationen blev alltmer kravfylld och stressig. Det här läser jag i veckans Flamman.

(Ill: Jane Morén)

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Och de föräldrar som måste vara hemma med sina svårt sjuka barn får inga pengar när det varit hemma i 120 dagar.
Om inte barnet ska dö vill säga. Då får de pengar fram till dödsdagen.
Vem som ska ta hand om de sjuka barnen som någon gång i framtiden ska återhämta sig, det vet ingen.

Cecilia N sa...

Det finns så mycket galet i detta så jag får bara ont i magen och blir trött. Men det är bra att du och andra skriver.

Jane Morén sa...

Eva, det är för makabert alltihopa. Vad är målet med det här landet, vilka ska vilja bo här? Vi har ju tillgångar och möjlighet att leva bra allihop om vi hjälps åt.

Cecilia, det är enormt tröttande med så mycket som görs fel, det är viktigt att vi fortsätter prata om det.

Lycka nu sa...

Ja stackars försäkringskassan och dessa underkännanden de jobbar i motvind och kan ej påverka sin arbetssituation ! Vilket leder till ökade sjuksrivningar ibland försäkringskassepersonalen. Snacka om bra åtgärder och besparingar !!

Jane Morén sa...

Ja det är mycket som blir fel. Bäst vore ju om dessa anställda kunde börja protestera, som läkarna nu gör. Minst kraft att protestera har ju de sjuka.

Cecilia N sa...

Ur dagens tidning.