måndag 20 september 2010

Sjuk = arbetsförFör några dagar skrev jag om Emelie som skrev på en blogg om sin mammas öde. Efter 30 års arbetsliv, då hon tagit hand om sjuka människor i vården blir hon själv mycket sjuk och bedöms av flera läkare inte kunna arbeta överhuvudtaget. Bloggen väckte mycket uppmärksamhet, även i USA och det såg ut som om beslutet skulle omprövas. Men nej, dagen efter valet så får hon meddelandet att det står fast. Hon ska arbeta.

Jag kan bara inte förstå det här. Är det inte för sådana som Emelies mamma som sjukförsäkringen är till? Vad är en sjukförsäkring om inte trygghet om man blir sjuk? Det är ju något som alla betalar till just för att inte hamna i sådana här hemska situationer om man inte kan arbeta.
Läs mer här

I senaste Flamman läser jag om en läkare som larmar om dessa förhållanden. " Man skickar döende personer till arbetsförmedlingen", menar han och känner vanmakt och ilska över att läkare inte har något att säga till om längre.

Om vi ser till valresultatet, så tycker majoriteten att det här är helt ok. Vilket är fullständigt obegripligt! Det jag nu också undrar är, hur känns det att gå och lägga sig efter en arbetsdag som handläggare på Försäkringskassan?

2 kommentarer:

Jenny sa...

Egenintresset ser dessvärre ut att ha tagit över allmänintresset.

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken tur att de stora medierna inte släppt Emelies mammas öde. Det ger förhandlingsutrymme för de rödgröna inför budgetsamtalen som regeringen tvingas ha med dem.