tisdag 20 juli 2010

Kramp

Jag försöker skriva. Läser ett gammalt utkast till en story som jag skulle kunna göra något av. Märker direkt att här finns ingen konflikt. Messmör.

Jag reser mig upp och börjar sopa istället. Eftersom stugan är liten går det raskt och så sitter jag här igen. Framför ett vitt ark. Tusen och en bilder snurrar i mitt huvud. Vad vill jag berätta? Ingenting. Det är totalt tomt. Blankt som en stilla fjärd. Jag tar upp bildprogrammet och bläddrar bland bilder istället. Jag upptäcker plötsligt att bägge mina hemsidor är borta. Utan att jag fått information har Telia plötsligt slutat ge sina kunder plats för hemsidor på servern i avtalet om bredband. Nu skulle det kosta 150 kr extra i månaden.

Aldrig är min första tanke! Funderar på hur jag ska göra med främst den jättestora reportagesajten med reportage under tio års tid.

Så ser jag på det vita arket. Läser anteckningar på baksidan av ett mjölkpaket på esperanto, höllt jag på att skriva, det är strof ur en dikt jag skrev på 90-talet. Jag hör grannarna skramla med frukosten. Jag ser talgoxarna äta av ostbitarna jag lagt på en stubbe. Jag släpper ut en geting. Börjar fundera på lunch.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen dina tankar, det finns sådana dagar.

L8 sa...

Det är nåt med värmen och solen. jag springer mellan datorn,altanen där sofi oksanen väntar och sängen. Okoncenterad lyssnar på P1 somnar istället. Äh inget fokus helt enkelt.