torsdag 17 december 2009

Utmaning

Jag var galen nog att bestämma mig för att prova att cykla bakgator från en tull till en annan nyligen.

Herregud, det var värre än att köra tunga hästsläp i snöstorm på Uppsalaslätten som jag gjorde på 80-talet. Samma känsla: jämnt exakt tempo, inga häftiga rörselser med ratten inga snabba gasningar eller bromsningar, allt skulle gå som filmjölk, jämnt och stadigt. Men när man cyklar på oplogade gator där det kör massa bilar i snömodden, de lämnar efter sig hala briketter med avtryck av sina däck, kommer man cylist upp på dessa, och det gjorde jag hela tiden idag, glider man hit och dit.


Bil är ju ingen match att köra, den har fyra hjul, prova balansera på två, det är sport. Nu är jag rödrosig och dagens träning är avklarad. Nu har jag testat i alla fall och vet: Det går faktiskt inte att cykla just nu. Men eftersom jag stukat foten förra veckan kommer det nog se kul ut när jag haltar omkring bland snödrivorna tills de hunnit ploga.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken våghals du är! Tänk om du hade ramlat och stukat den andra foten också!?

Evas värld sa...

Det var allt lite galet, Jane - det måste ha varit en syn att se dig kämpa fram i snöstorm på cykel!

Jane Morén sa...

Jenny. Det var lite välvåghalsigt, som tur är föll jag inte omkull, men lite spännande var det allt, att vara så där hyperkoncentrerad. Eva, jag lovar det var många som vände sig och och jag tror de tänkte: "vilken galning". Men lite spännande måste det allt ha varit för dem vid busshållplatserna i snöyran att se om jag skulle klara vingelfärden.