lördag 12 december 2009

Kära December

Som jag skrivit tidigare; för mig finns ingen mer magisk och gnistrande månad än december. Det har inget med vädret att göra, vädret påverkar mig överhuvudtaget aldrig, jag kan inte bry mig mindre om väder. Jag klär mig bara efter väder och så är det inget mer med det, jag är totalt ointresserad av väderrapporter, om det inte är så att jag planerat en fest ute på gården, men hur ofta är det? Det har heller definitivt inget att göra med julen eller nåt, jag gör jul dagen innan jul, inget mer med det.

Nej det är något helt annat. Jag blir nästan manisk under december, är enormt social och vill helst bara dansa fram. (Går inte så bra just nu eftersom jag sprungit i högklackat många gånger senaste tiden och har stukat foten) men det betyder inget för mitt humör, bara förmågan att ta mig fram. Det var som när jag väntade mina barn och mådde så fruktansvärt illa dygnet runt de första 20 veckorna, med alla barnen exakt 20 veckor. Vecka 21 var det borta och jag dansade fram genom livet, lycklig, fastän jag i två av graviditeterna hasade fram på kryckor de sista månaderna, på grund av bäckenuppluckring. Men jag var glad som en lärka.

Så är december för mig, jag kan knappt sova, hoppar ur sängen efter några timmar, fastän jag inte ens kan öppna ögonen, det gör ont att öppna ögonen när hela kroppen sover, men jag är som elektrifierad av hela livet. Mitt psyke är gnistrande och kristallklart som is. Vad vore livet utan december, utan den mörka årstiden? Utspätt. December är essensen av hela året. Drick och njut!

2 kommentarer:

Jenny sa...

Återigen blir jag inspirerad av din neutrala inställning till vädret, årstiderna och temperaturen. Jag är själv en sommarälskare. Det är den enda årstid jag känner mig som mig själv, vilket är rätt tragiskt eftersom den är så kort. Känner också igen mig i det du skriver om morgnar. Du uttrycker det så på pricken: "det gör ont att öppna ögonen när hela kroppen sover".

Jane Morén sa...

Ja, de är konstigt det där med väder, för att inte tala om det där med att öppna ögon som sover. Verkligen roligt om jag kan inspirera lite!